Proefkamer arrangementen

Op onze proefkamer hebben wij de mogelijkheid om u  te laten genieten van een  smaackbeleving  in wijn en spijs.  U kunt een selectie maken van kleine gerechten die de door onze vakkundige keuken smaackelijk worden bereid. De gerechtjes verdienen allemaal een passende wijn, deze gaan wij voor u selecteren. Het blijft voor u en uw gasten een verassing hoe de smaack combinaties wordt ervaren. Bij elke wijn komt er een beknopte uitleg en filosofie over de wijn en de smaack combinatie van het gerechtje. Min aantal gasten 10 personen.

Een selectie van 4 gerechtjes met passende wijnen €  22.50 p.p.
Een selectie van 5 gerechtjes met passende wijnen €  28.50 p.p.

De selecties van 4 of 5 gerechtjes kunnen worden uitgebreid met extra gerechtjes .Deze kunt u in overleg met ons samenstellen, per gerechtje € 7,50 p.p. incl. passende wijn.

Als u op een van de gerechtjes een nadruk wil leggen als “hoofd”gerecht kunt u beslissen om door onze keuken er een volwaardige warm hoofdgerecht te laten bereiden. Het gerecht wordt dan groter gemaakt en bij deze gang wordt dan salade, compotes en aardappelgarnituur gereserveerd, € 10,00 p.p. supplement.

Thema proeverij, er komen op onze proefkamer thema proeverijen. U kunt denken aan asperges gerechten met passende wijnen, typische zomer wijnen, winter & wild wijnen. 
Met een door u zelf te bepalen idee of thema kunnen wij ook een mooie proeverij samenstellen. Als voorbeeld kan er ook een whisky of likeuren avond worden georganiseerd, voor een select gezelschap of ontmoeting  met vrienden of zakenrelaties. Dit kunnen wij voor u en met u organiseren.

De wijnen die u heeft geproefd kunt u kopen bij DWW, De Wierdense Wijnhandel, onderdeel van “De Oale Marckt”, deze heeft hiervoor  een bestellijst en kan u daarbij adviseren. Kijk op de www.wierdensewijnhandel.nl voor een online bestelling en andere producten uit de smaackelijke keuken van Gasterij de Oale Marckt

Gerechten selectie

Ontvangst drankje

Mousserende wijn. bv. proseco, cider, cava, of champagne met een hartige of zoete begeleider

Koude gerechtjes

Zalm tartaar met een kleine kruidensalade en crème van mierikswortel
Ambachtelijk bereidde wildzwijn ham met een chutney van mango en pompoen
Carpaccio van runderfilets met schaafsels oude kaas, balsamicodressing, ruccola, en pijnboompitten
Crème van gevogelte met  cômpotés van rode uien en een krokant toastje
Gecarameliseerde appeltjes, gegratineerd met jonge geitenkaas, walnootjes

Warme gerechtjes

Biefstuk in fijne reepjes, roergebakken met bospaddenstoelen en een peperjus 
Gebakken tongfilets met spaghetti van groenten en een romige bieslooksaus
Gebakken eendenborst met een saus van rode wijn en tijm en een zoetje van heidehoning
Gebakken kalfsfilets met een geroosterde roseval aardappel(gevuld met spek,knoflook en rozemarijn)
Rolletje van kaas, groeten en ei, met een mediterrane salsa (bevat geen tomaat) 
Seizoen gerecht, Asperges, Wild of gevogelte met passend garnituur en saus

Nagerechten

Dessert van pure chocolade mousse met verse ananas Advies: banyuls, dessertwijn
Kaas plateau met Europese kazen. Advies: oude port of belegen rodewijn 
Zomerkoninkjes gemarineerd  met een vleugje peper en sinaasappel, lobbige gember-room (seizoen gebonden)
Elk seizoen heeft zijn charme, ook in de aanvoer van verse ingrediënten hebben wij de mogelijkheid om deze te gebruiken. Aanpassingen en wijzigingen in overleg.

Sneup snaierije vuer bi’t oetvigelieren v’n wien

Even lekker met elkaar op onze proefkamer wijn uitzoeken voor het feest of de zomerse barbecue. Daar hoort wel iets te snaaien bij.
Plateau gevuld met diverse worst en kaas soorten, naegelholt, olijven en brood met smeerselvoor aan en tijdens de proeftafel.

p.p. € 7,50